Teorema Rooms – Атлантида

http://www.teorema.bg/

Атлантида

Fury team: Георги ГеоргиевЙордан ДанчевВасил ЙосковДимитър СмиляновНадежда Данабашева
Дата на посещение: Май 21, 2017
Нашето време: 63:00 минути

Всъщност, този пост е напълно излишен. Всичко което ще ви кажа за Атлантида няма смисъл нито да го пиша, нито да се опитвам да го обясня.

Вместо да си губите времето да четете тук, бързичко да идете и да си запазите час. Защото Атлантида не е стая. Това е преживяване. И как да ви опиша какъв е вкуса на дивите ягоди? И как да ви обясня с думи на какво ухае фрезията? Как да ви опиша залеза над Егейско море? И тука е така, как да ви обясня какво е Атлантида, трябва просто да отидете, да я пипнете, да я вкусите, да я разбулите. Защото да кажа че Атлантида е „ескейп стая“ е като да ви кажа че залезът на Егейско море е жълто-червен и е на хоризонта.

Много изговорих напоследък с близки, приятели, фенове на ескейп стаите за това какво мисля за жанра, какво мисля за бъдещето му и как ги виждам аз нещата (много глупости говоря напоследък …) за стаи първа, втора и N-та генерация и за това че у нас едва ли някой ще излезе от рамките на познатото, защото просто не може да си го позволи. Не знам на кого да благодаря, че Жана и Павел не са ме чули грам и в последната година и половина упорито са работили, за да играем днес нещо, което смело ще нарека следващо поколение стая, това което чакам в последната година и това, което мислех че никога няма да намеря в София по множество причини.

Приключението ви в търсенето на сърцето на Посейдон започва от регистрацията ви за посещение. Малките парчета информация които получавате по телефона и по мейла, като: „не носете висящи обеци“ и „носете си старите дрехи и не идвайте на токчета“ започват да човъркат любопитството. Като сложим и нивото на професионализъм на Теорема за съм ви разказвала още преди година и половина, нямаше начин да не се наконтим с ризи и сака (Йордане!) и да не се запътим към приключението на лятото (да не кажа на годината).

За историята повече гък няма да кажа, за посрещането пък грам няма да се обадя. Ще ви кажа че 90% от загадките не сме ги виждали другаде, моментът че играете с телата си в паралел с ума си е потресаващо добър. Смятам за чиста доза геройство че декорите са правени от един човек, защото са великолепни и драматични. Любимият ми момент (те знаят кой е) когато стоя посредата на помещението и ръкомахам като диригент и чувам ДЪНННН, ДЪННН, ДЪН, ДЪН, ДЪНННН и крещя „ще стане, ей сега ще стане, НЕНОРМАЛНО ЯКО Е ЧОВЕК, давай“ … Във филмите на Индиана Джоунс има едни сцени, в които вратата на храма (съответния дето се търси в дадената серия) се отваря и Инди влиза с факлата и на лицето му е изписано изумление, възторг, НАМЕРИХМЕ ГО, ТУК Е! Днес аз бях Индиана Джоунс, днес докато Васко насочваше светлините и докато кристалите светваха аз бях търсачът, аз трябваше да пляскам с ръце и да открия, че за последните 63 минути не съм си погледнала часовника и не съм проверила колко време е минало откак сме във филма. С две думи, Атлантида е шедьовър, one kind of masterpiece.

За първи път откакто играя стаи, имам усещането което имах като дете след като приключа супер интересна книга. Тази тъга която те кара да въздишаш че няма, че свърши, че никога повече няма да я прочетеш тая книга за първи път, че никога няма да затвориш очи и да вкусиш диви ягоди за първи път. Така и с Атлантида, тъжно ми е че няма да мога да я изиграя пак и да я видя със същите очи. И ви завиждам, че ще имате това удоволствие.

П.С. Разбира се, ние играхме като пълни шматки. Нещо сме позагубили кондиция и само крякаме като стадо диви патици. Обаче понеже в компанията имаме преобладаващо ергени, ако трябваше да предлагам брак, пръстенът щеше да е точно до сърцето на Посейдон (wink wink).

Нашата снимка (Васко и Димитър избягаха по време на разбора на играта и не успяхме да ги хванем. Мислех да ги фотошопна, ама снимката е толкова драматична, че нямаше как да я разваля) 🙂
Teorema Rooms за нас:

Феноменално, фантастично, Фюри-фрийк-лючение, с фанатично форсирана фабула! Фонетично фрики с фанфарен финал! Фестивал на фентъзи фюжъна!