Locked Up – The Blacklist

Untitled-1

http://www.lockedup.ro/

The Blacklist

Fury team: Велина Дойчева, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева
Fury време: 35:40 минути

Witches Abroad team: Алла Данабашева, Ваня Стоицева, Антон Кондузов, Светла Иванова
Witches Abroad време: 54:00 минути

Дата на посещение: Февруари 24, 2018

Да започнем от там, че операторът на тази стая беше ФЕ-НО-МЕ-НА-ЛЕН. Влюбена съм в това момче, с перфектен английски, с леко странно чувство за хумор, с костюм и прическа като излязъл от американски филм от средата на 50те години, бих си говорила с него с часове. Посреща ни леко смутен и ни въвежда старателно като не излиза от роля. Името на стаята подсказва, плотът е базиран на известният в последните години сериал “Черният списък”, ние сме агенти на ФБР и от нас се очаква да намерим списъка с разни престъпници които се опитват да по един или друг начин да прецакат хората, правителствата, света като цяло.

Интересно начало, което не проработи. Тоест замисълът на старта на играта е интересен, стига да функционираше като хората. Озоваваме се във високо-технологична лаборатория на ФБР със всичките му там екрани, джаджи и такъми.

Загадките в болшинството са логични, стаята е почти линейна. Не видяхме нещо супер иновативно с изключение на един пъзел с 3D изображения, и мисля че по- скоро се накефих на пъзела защото съм давала подобна идея в друг контекст на приятели които изграждаха стая в София, да видя идеята си приложена в действие просто ме зарадва. Магнитен пъзел, който ни изнерви до краен предел, магнитите бяха слаби и не ловяха точно локации, а условието за изпълнение на пъзела беше с много конкретни тесни граници, нямаше край това наместване. Тъжното беше, че както във всички високо технологични стаи има шанс технологиите да се прецакат, последният пъзел, който трябваше да е бих-мада-фака-хюдж край на стаята не се задейства докато сме в помещението. Върнахме се към началото, лутахме се, загубихме 5 минути и след като се завърнахме в последното помещение видяхме че екранът се е променил и ни насочва какво и как да направим. Ако всичко работеше както трябва, рекордът ни беше вързан в кърпа, в момента сме на второто място в класацията на стаята. Обясненията след края на играта че не бива да махате пред монитора и не бива да сте много близо до него и за да работи трябва да е събота, пълнолуние, нечетна година, да сте обърнати на изток и да сте наведени под 30% с чупка в дясното коляно не помага особено.

Ако стаята работеше както е било предвидено, всъщност щях да я определя като една от добрите стаи в Букурещ. Ако сте фен на сериала, посетете, убедена съм че детайлите вложени в това да сте близо до ситуацията и до героите, взаимстваните клипове и персонажи всъщност са много яки моменти.

output_nETE0T
Нашите снимки 🕵️💼🕵️‍♀️
output_jbrpdU
Image from iOS (2)
Locked Up за нас:

На тази снимка наблюдавате безумието на Надя, отчаянието на Митко, желанието на Ицо да простреля крака на Митко и Вили, блаженно неразбираща как се озова с нас в тази ситуация.