3 Key Rooms -БУМ! Стаята 

http://3keyrooms.com/

БУМ! Стаята

Fury team: Никола Патриков,  Цветелина Патрикова, Димитър Смилянов и Надежда Данабашева

Дата на посещение: Октомври 22, 2023

Нашето време: 45:49 минути

Отне ни някакви време да станем сапьори. Обикновено се впускаме рано рано да играем, но исках да направя и за себе си тест. В последната година критериите, по които оценявам в моята си лична класация се разместиха и на челни позиции застава поддръжката на една стая. Разбира се пъзелите, обстановката, операторът и отношението са важни, но разбрах че на много места за които съм писала и са ми харесали след 6 месеца са били разочароващи за отбори, на които съм препоръчала играта. Няма нищо по- тъжно от това да видиш блясъка на една стая да прозира под мръсните повърхности, счупените или обелени мебели и декор, поправените пъзели с епоксидна смола или още по- лошо- силикон. Да намериш част от пъзели съществували в миналото, които са били махнати от геймплея понеже няма кой да ги поддържа, но част от инвентара напомня за тях и обърква. Да ти кажат кода за катинара понеже “няма как да разберете кода, защото пъзела не работи вече и го байпаснахме”. Има стаи, които ако бяха коне бих ги застреляла на момента, да не се мъчат.

Стаите на 3кий винаги са традиционно силни. И като обстановка в която се потапяш, и от към внимание към детайла и от към логични и интересни пъзели. Когато БУМ! Стаята излезе на пазара бяхме наясно, че геймплея ще ни е познат. Нямахме нищо против, всичко от което зависеше доброто ни преживяване не беше оригинална концепция, а по- скоро имплементация на идея. И нека ви кажа, имплементацията на 3кий не ни разочарова, даже реално надмина очакванията.

БУМ! Стаята е като екранизация на книга. Не винаги екранизациите са успешни. Даже бих казала в повечето случаи, ако сте фен на книгата и сте я чели примерно едни 100 пъти, да видиш екранизацията е трудно, гледаш с критика, имаш очаквания. Понякога обаче попадаш и на Властелина на пръстените, разбира се книгата е класика, но филмът само по себе си е шедьовър и има място в света на изкуството.

Така е и с тази стая. Дори пъзелите да са ни познати, усещането е ново. Всичко в стаята си тежи на мястото и изглежда истинско. Още от влизането се усеща подчертан стила на 3 кий - няма инвентар купен от Джъмбо (за начало, че напоследък е пандемия това). Всичко е масивно, тежко, усещащ че наистина си в war room и от решението ти зависи да спасиш нечий живот. Като режеш жици получаваш сърцебиене. Решението им отборът да може да си сменя местата е супер, не е ефективно за по- добрата успеваемост на сапьорите, но помага всеки от отбора да влезе във всички роли. Ние решихме че не гоним време, а търсим изживяване, тъй като семейство Патрикови все удряха на камък да попаднат на прилична стая. Решихме да им покажем как се правят стаи от професионалистите в бранша, стаи които остават и които наистина имат значение. И част от това преживяване беше да бъдат посрещнати, са усетят напрежението, малко да им повикам, да сбъркам и да взривим едната бомба и накрая да излезем с потни чела, но навреме. И да си направим епични снимки.

Ще се върнем за ниво 2 на играта . Аха, играта може да бъде преигравана 🙌. И има по- трудно ниво. Ние от Фюри ръкопляскаме за решението и скоро ще дойдем да се пробваме пак, да се надяваме този път без резки гърмежи.

П.С. Благодарим за отстъпката, не беше нужно, но пък беше и красив жест 😘

Нашата снимка 💥🤯🧨. Да, Димитър говори по граната 💣

Крайният резултат 🤫

3key за нас:

💥 Екип: Fury
🤯 Стаята: BOOM! Room
🔝 3-те КЛЮЧови качества на екипа: бързина, организираност, енергичност.
3KEY Агент Нели за екипа: "Еха, агенти, вие буквално успяхте да взривите стаята!" 💣

⭐🌟⭐🌟⭐


3KEY Rooms
Избери измежду 4 тематични ескейп игри за ценители!
https://3keyrooms.com/escaperooms
+359 876 33 82 35

Previous
Previous

Enigmania - Voodoo

Next
Next

Фобия -Престъпление и наказание