Headlock Escape Rooms - Rise of the Fungi

https://headlockescaperooms.co.uk/

Rise of the Fungi

Fury team: Димитър Смилянов, Христо Томов, Велина Дойчева и Надежда Данабашева

Дата на играта: Януари 17, 2024

Нашето време: 55 минути

Ковид роди и някакви хубави практики по света, като част от тях е и наличието на ескейп стаи онлайн. Въпреки, че с времето моделът се забави и посещенията физически на място си върнаха позициите, все още има прекрасни примери и игри, с които абсолютно си заслужава да прекарате един час пред екран.

Rise of the Fungi е от тези примери. Преди 2 години играхме първата им “стая” (казвам стая в кавички, защото игрите им не са ескейп стаи, не са театър, не са мюзикъл, а е собствен жанр интерактивно представление).

Хуморът и артистичността с която е направена играта са великолепни. Иновативни и инженерни решения на едно семейство, което в изградило това извижяване в гаража си. Ако имате време и възможност след играта да видите и как е огранизирано цялото нещо от техническа гледна точка е много интересно, стига да попитате и домакините с радост ще го направят за вас.

Ще спомена, че всички песни в игрите са записани и продуцирани от създателите и са достъпни в YouTube. До ден днешен I Put the Fun in Fungi ми е личен фаворит. Пъзелите по време на играта са сравнително лесни, но декорите, детайлите, историята са мислени и пипнати.

Rise of the Fungi ви запознава с историята как Паксиъс става Кралят Гъба и в последствие ви препоръчвам да играете и The Keeper and the Fungus Among Us за да проследите историята.

Много важно, че ударението на Вулканус е на първото У. Ву́лканус! Че е доста сенситивен по въпроса 😂

Previous
Previous

The Void - Tahicardia

Next
Next

2023 - the good, the bad, the ugly