King’s Rooms - The quest

https://www.facebook.com/kingsroomsescape

The quest

Aко се върна 4 години назад и погледна периода с Ковид, знаете ли кое ми тежеше най- много, така вече погледнато през призмата на времето? Не е седенето у дома, не е страха да се разболеем, не е досадното бърсане на всички покупки и излизането от вратата и след 10 крачки осъзнатото, ОФ МАСКАТА и кръгом. Липсваха ми игрите.

Ludo, ergo sum!

Пост Ковид нещата бавно се раздвижиха, но честно, година след края на епидемията си мислех, никога няма да се върнем и да имаме нови игри и нови формати. И ей го днешния ден, крила ми поникват, защото постоянно се случва нещо ново, нови игри, нови предизвикателства, по- добри, с повече инвестиции, с повече опит, с повече грижа. И понеже по- лесно споделяме когато сме недоволни, отколкото когато сме доволни, тези дни се опитвам да счупя калъпа и да споделям неща, които ме радват, които ме вадят от ежедневието, които ме карат да съм си аз.

В този ред на мисли, преди месец изиграхме THE QUEST на King's Rooms - Real Life Escape Rooms. Изчаквах да обявят втора дата и да ви кажа, че ако все сте си мислили, ей колко яко би било да ида да играя градски куест, но все не сте намирали време или възможност, това е моментът, сега.

Ако все още не знаете какво е градски куест, това е игра със състезателен характер, състезавате се други отбори (ние се състезавахме с около 20). Трябва да имате автомобил.

На началната локация получавате загадка, която трябва да решите и решението ще ви заведе на място (в София, играта има определени географски граници и сте предупредени, че примерно Люлин и Обеля не са ви в картата). Когато стигнете на определената локация, имате поредното предизвикателство или загадка и така ... няколко пъти.

За The Quest думичка няма да обеля, дали по пътя ще се наложи да хванете кокошка или да вдигнете 100 от лежанка или да говорите с Оракула на клингонски? Може би. Единственият начин да разберете е да се запишете и да се спукате от смях. Загадките бяха със средна трудност за нас, решавали сме доста по - засукани проблеми, но не са и на нивото на пети клас. За сметка на това персонажите които ще срещнете и диалозите които ще трябва да водите са абсолютно първокласни и ако за момент излезете от състезателния характер на събитието и просто се опитате да оцените обстановката в която се намирате, ще имате истории които да разказвате на внуците си.

Във видеото към този пост съм аз. Пея на висок глас, на паркинга на Баухаус, в 18 вечерта. Да кажем, че срещнах недоумяващи погледи, одобрение и учудване от избора на песен (просто това ми изниква в главата на прима виста) и изкарах някой лев, докато отбора реши първата загадка. Защо ли? Щото не мога да вдигна 100 от лежанка ...

А да, победихме. Първи. На първото издание 😇

P.S. А си обещах че ще пиша по- кратки постове. НАДЕЖДО, КОГА?!

Previous
Previous

Misterios de Kemet - The Forgotten Tomb

Next
Next

Codexodus - Българската библия