Dextrophobia rooms – The Lost One

The Lost One

Fury team: Георги ГеоргиевЙордан ДанчевВасил ЙосковДимитър СмиляновНадежда Данабашева
Дата на посещение: Март 13, 2017
Нашето време: 38:00 минути (без видеата)(рекорд за стаята към момента на посещение)

Dextrophobia Rooms се наложиха като абсолютна класика в жанра. Разбира се и за Фюри, както за 99% от запалените отбори любовта към бягствата от стаи започва именно с Dextrophobia vol. 1, която към момента може би бих могла да нарека стая от първа генерация. Те бяха и тези, които представиха на пазара и първата стая от втора генерация, която аз до ден днешен наричам в съзнанието си iRobot, но те решиха да я нарекат vol. 2. Летвата към стая номер 3 се повдигна неимоверно от факта, че закупиха една от най- любимите ми стаи на всички времена, Lost Rooms с идеята да я превърнат в стая трета генерация. Някой слухове за участие на хора от други браншове в разработката на стаята, нововъведения за да се създаде по- силно усещане и да се изведе историята на водещо място, 10 месечното чакане – допълнителна част от факторите да сме hype- нато на максимум.

И може би, в това ни беше грешката. Очаквахме да бъдем треснати като от светкавица, което … не се случи (по разбираеми причини). Може би има за какво още много да се говори по темата за следващо поколение стаи, по темата и аз не останат равнодушна, но не посещавайте Dextrophobia The Lost One с идеята че ще получите невиждано досега преживяване- ще бъде грешка.

Не ме разбирайте погрешно, стаята е чудесна. С носталгия забелязах малкото пъзели останали от Lost Rooms, и ми се стопли душичката като си спомних приятното чувство което тази стая остави в мен. С любопитство проверих всяко кътче на познатото ми помещение, за да видя какви колосални промени са били предприети. Тук и видях нещо, за което дори не бях си помисляла че е възможно и е МЕГА готин трик (заради спецификата на играта не мога да разкрия точно какво, но след като я играете ще разберете, говоря за момента когато се ВРЪЩАТЕ във времето). И моментът беше WOW на който му е дошла тая идея на ум е ге-ни-а-лен!
Стаята си има от всичко, красиви пъзели, пъзели които изискват находчивост, такива които изискват внимание, такива свързани с друга реалност, изобщо … за всекиго по нещо. Трябва да отчетем и вложеното време и професионализъм в създаването на всичко свързано с историята, само да вземат под внимание някой малки забележчици които имахме като много състезателен отбор и нещата ще си дойдат на мястото.

Стаята за мен е опростена в сравнение с предишната. И усещането е като за напълно нова стая. Така че ако сте се чудили дали да отидете да я играете или не, защото сте посещавали нейния предшественик, не се чудете- приликите и познатите пъзели са пренебрежимо малко.

Като за финал ще кажа, за отборите ветерани, отидете за да се забавлявате един час, не си навивайте на пръста че Dextrophobia задължително ще ви предложат нещо уникално ново. Забавлението от решаването на загадки и стария и добре познат гъдел от удоволствието да излезеш под час са всичко, от което имате нужда и тази стая ще ви го предостави. За нови отбори, бих казала че това е една чудесна стая за да се зарибите и да се превърнете във фенове на жанра, така както Dextrophobia 1 беше за нас.

А това, че са запазили непокътнато нашето любимо лоби, адмирации!

До нашите домакини, вие сте пионерите. Вие сте едни от малкото, които задават тона и тренда на пазара. Тази стая за която си говорихме с Алекс, онази разтърсващата и рушаща всички правила, онази от която излизаш без думи, трето поколение ли ще я наречем не знам, но съм почти сигурна че тя ще дойде първо от вас. Аз поне вярвам в това 🙂 А до тогава, The Lost One остава да краси, съвсем заслужено, името на Dextrophobia.

Нашата снимка 🙂
Снимката на Dextrophobia 🙂