Endorphin Games – BlueLAB

http://endorphingames.bg/

BlueLAB

Fury team: Георги ГеоргиевЙордан ДанчевВасил ЙосковДимитър СмиляновНадежда Данабашева
Дата на посещение: Октомври 26, 2016
Нашето време: 72:00 минути (рекорд за стаята към момента на посещение)

Endorphin Games печелят няколко точки преди да влезем в тяхната Лаборатория.

Първо: Запазили са от нас в тайна разработката на стаята цяла година и половина.
Второ: Намериха възможно най- оригиналния начин да ни отправят покана. Имали са и още по- добра идея, shame on Радик Михнев че не ги е оставил да продължат с идеята, щеше да е потресаващо.
Трето: На въпросите ми отговарят с логове чат, разговор между тях с обсъждане какво точно да ни кажат, а аз се попикавам от смях защото са много готини и малко притеснени.
Четвърто: Не знам къде отивам. Упътванията ми са, намери един секс шоп, срещу него под Джепето има магазин за дамско бельо и счупена табела. Както казах на момчетата, там или ще ни чака сериен убиец със сутиен на главата или ще е епична стая.

Влизаме, някой сядат по пуфовете, говорим си как се е родила идеята за стаята, общо упътвания какво да пипаме и какво не. Все още не знам какво се случва, помещението е мъничко и не подсказва по никакъв начин какво би трябвало да следва. В крайна сметка това се оказва част от историята, защото …

… търсим тайна лаборатория за метамфетамин. А къде другаде според вас може да се намира една тайна лаборатория освен срещу един секс шоп, под Джепето в магазин за дамско бельо и счупена табела отпред.

За BlueLab е задължително да кажем няколко неща. Не съм била в реална лаборатория за производство на метамфетамин, но честно казано в съзнанието ми тази в която бях е as good as they come. Детайлите са ПО-ТРЕ-СА-ВА-ЩИ, от плочките по стените, през таблото, през ефектите като се отварят или светват разни неща, всичко тук е пипнато внимателно с една женска ръчичка, което принадлежи на едно миловидно същество което вероятно в крайна сметка е част от колумбийски картел. Тази стая печели абсолютно безапелационно наградата за най- интересни и смислени подсказки от всички стаи в които сме били. Моментът е който схванеш подсказката е удовлетворяващ толкова, колкото като решиш загадката и си викаш колко е очевидно, а на мен ми отне време да го схвана, почвам да се надрусвам от изпаренията явно.

Ако все още не сте разбрали, вие сте в Breaking Bad и референциите към сериала са толкова много и толкова добре пипнати, че даже фенове като Смилянов и Йосков нямаха забележки. От жълтите екипи, през маските за лице, до торбите пълни със сини кристали, всичко е обвързано със задачата да намерите формулата. Загадките. Много. Трудни. Супер интересни. Някой сме виждали, други не. И въпреки това ни отне 72 минути да ги решим. Вярно е че стаята се изиграва според нейните домакини за 88 минути, но след се забавлявахме повече от час, попиках се от смях и поне 12 пъти чух фразите “Пъхни го”, “Натъпчи го, бе”, “Чакай, тясно е” последвано от “И тя така каза”.
Изключително силна стая. Силна тема, прекрасно изпълнение, почти никаква възможност да брутфорснеш или скипнеш неща. Получават …

… seal of approval от Фюри, почвам да си мисля че стаите градени година и половина имат модел, а именно, ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ са за всички фенове на жанра. В момента в който BlueLab имат сайт и ФБ страница (което ще е странно за една тайна лаборатория, но коя съм аз да кажа, Рамзан Кадиров имa Инстаграм, for crying out loud) да ходите да си запишете час, защото … “Fire in the hole, BITCH.”

Завиждам на домакините ни за едно, от тук нататък могат винаги да цитират Сезон 5, Епизод 6 – “I’m not in the meth business. I’m in the escape rooms business.”

Нашата снимка 🙂
BlueLab за нас:

– И: Хмм.. да им пуснем жокер?
– В: Категотично НЕ!
– И: Да, ето решиха го! Браво бе, FURY! 🙂 Този пъзел някой минавал ли го е без жокер?
– В: Виж обаче как бързо се сетиха за следващия. Kазах ти че не трябва да го улесняваме.
– И: Да, ама повечето няма да са като тях. Трябва да е лесно.
– В: Сигурно ще поставят рекорд.
– И: Ихаа! 72 минути! Рекорд! Да намалим времето от 88 на 78 мин.?
– В: Нека минат още няколко PRO отбора. Даже може да обявим награда за който се справи за по-малко от час само с един жокер.
15 часа по-късно…
– Р: Ей, видяхте ли ревюто https://www.danabasheva.com/endorphin/
– И: Хора, мега яко ревю! 🙂
– В: Как?!? Ама Надя вече го е написала? Още снощи?
– С: Аз бях сигурен, че ще им хареса.
– В: „Миловидно същество от колумбийски картел“ – Хахахаа!