Hunt4hint – Message in the bottle

Screenshot 2019-08-18 at 23.03.40

https://hunt4hint.de/

Message in the bottle

Fury team: Христо ТомовСтанислав МилевКонстантин Бакалов, Юлиян Вълчев и Надежда Данабашева
Дата на посещение: Юли 16, 2019
Нашето време: 58:00 минути

Тази стая нито я бяхме планували, нито имахме много време да я мислим 🙂 По средата на служебно пътуване до Мюнхен с колегите се оказахме с екстра час и половина и решихме, че ще опитаме да изиграем нещо набързо. Message in the bottle на Hunt4hint беше стаята, която реагира светкавично бързо и ни позволи да направим резервация за след буквално час. За справка, други стаи в Мюнхен ми отговориха след ден, два … никога.

Не бях срещала немец гийк. Посреща ни супер симпатичен, дългокос и рус господин, личи му е е от точно от нашата кръвна група. Разпитва ни как сме ги намерили, разказва как са направили стаите, споделя какво и как са играли и информация за сцената в Мюнхен, изобщо е страшно мил и изчерпателен.

След като си заключихме вещите си, нахлуваме в стаята. Намираме се на пиратски кораб, като задачата ни е разбира се да открием отдавна изчезнало съкровище. Играла съм няколко пиратски стаи, като тази на Offline продължава да води класациите (добре де и Cursed Willy в Атина не беше никак лоша).

Message in the bottle е класическа стая от първо поколение, почти всичко е механично (както би следвало да е на пиратски кораб). Има пъзели с вода, има пъзел с топче, има пъзел със светлина. Има един супер як пъзел, Коцето се занима с него след като аз не успях да го реша. Концепцията е да завържеш определен морски възел, което е яко. Проблемът е, че подсказката за този пъзел е закачена високо в стаята и е практически невъзможно да я разгледаш добре, иначе Коцето е най- високия сред нас. Накрая получаваме ламинирано листче с всички възли, пускат ни го под вратата. Коцето върза възела за секунди 🙂

Всичко върви сравнително гладко, момчетата овършават почти всички загадки, аз основно се пречкам. Към 45-50 минута игра сме, когато започвам бавно да осъзнавам, че сме “решили” няколко пъзела, но те се свързват в един, финален пъзел. Който е ужасно досаден. И бавен. И изисква много викане между няколко позиции в различни помещения. И избледнели цветове на приглушена светлина. И описание на форми. Решението след 10- минутна борба ни дава местонахождение на ключ. Дори когато знаеш местонахождението (до което имаш достъп по всяко време и сме я погледнали поне 12 пъти), пак ти трябва подсказка какво да направиш. Пример: отговорът на загадката е текст “ключът е в книгата”. В стаята има 300 книги и без да ти кажат че ти трябва 6 книга на 2 ред от ляво, няма да намериш ключа. И това е финалната загадка на стаята, the grand finale, след което намираш съкровището. А да, то е съставено от пластмасови касички за стотинки, имитации на златни кюлчета. Имаше такива и в с една от стаите в Румъния. Супер евтин номер.

Забавлявах се, но не заради стаята, а заради компанията. Все повече в мен се затвърждава мнението, че в България стаите са ПОНЕ едно ниво напред.

Now, the good part. Въпреки лекото разочарование, искам да кажа че домакините ни са страхотни. Ицо, ако не си забрави пуловера не е Ицо. Тези мили хора не само ни писаха че сме го забравили, не само че искаха да ни го донесат, но и накрая ни го пратиха с ДХЛ. За тяхна сметка. Което значи че следващото ми пътуване до Мюнхен ще бъде с посещение на Hunt4hint за да им изиграя другата стая. Защото понякога за да си доволен клиент, не е необходимо нищо повече от една средно добра стая, една чудесна компания и прекрасно отношение.

Благодаря за което, получават 5⭐ и в Трип Адвайзър 🙂

output_fkiV3y
Нашата снимка ☠️