Escape Arena – Last Adventure Of Indiana Jones

images

https://escapearena.ro/

Last Adventure Of Indiana Jones

Fury team: Велина Дойчева, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева
Fury време: 45:00 минути

Witches Abroad team: Алла Данабашева, Ваня Стоицева, Антон Кондузов, Светла Иванова
Witches Abroad време: 65:00 минути

Дата на посещение: Февруари 23, 2018

Стаята ни беше горещо препоръчана от множество ескейп ентусиасти и отидохме с големи очаквания, които нека кажем от сега бяха покрити на 100%. Да започнем от декора, с много малки забележки наистина впечатляващо изпълнение. Озоваваме се в египетски храм и разбира се сме по следите на Индиана Джоунс, който удобно за историята е безследно изчезнал оставяйки ни загадки за разрешаване.Първите ни коментари след влизането бяха свързани със спомените от една софийска египетска стая с “модерни филмови ефекти”, които в крайна сметка се оказаха машина за пушек с която операторът мина през стаята преди играта ни. Тук ситуацията не е такава, озоваваме се в помещение с кивот от който постоянно се стеле дим и излиза мистериозна светлина. Веднага влизаме във филма.

Пъзелите на стаята са чудесни, логически и подредени. Единствената малка забележка която разбира се споменахме и след края на играта е, че определени тайници се отваряха толкова тихо, че ни беше необходимо малко побутване от сорта “пичове, нещо се отвори, огледайте”. Абсолютна гаранция за успех – механични пъзели, загадки със светлина (тази на мен лично ми остана любим, виждала съм го във филм и винаги съм искала да опитам) , ребуси по стените, насочване на лазери, насочване на гиганстки лазери (момчетата изпаднаха в екстаз 😂), опасност от падащи предмети, накрая сме поставени пред избор (което все пак си беше малко очаквано). Излизаме за 45 минути и сме супер доволни с резултата, защото стаята е предвидена да бъде изиграна за 75. Нито за миг не се почувствах уморена или отегчена, всяка следваща задача ме дърпаше напред и емоцията и адреналина ми бяха на макс. Чудесен пример за приключенска стая, препоръчваме горещо.

Тук срещаме и един от най-симпатичните собственици на стаи в Букурещ. Освен че ни разказва за следващият им проект “The Hobbit”, който ние със сигурност ще се постараем да изиграем, иска обратна връзка, вълнува се, коментира и ни помага с избора на следващи стаи. Благодарим!

Сайтът и логото им се нуждаят от ъпдейт.
Да, физиономията на Димитър на следващата снимка казва всичко- една от най-добрите стаи в Букурещ.

indianajones
Untitled-2
Нашите снимка 🙂
Webp.net-gifmaker
IMG_7123
52863944_858490461170307_3741638541768130560_n
Escape Arena за нас:

Team „Fury” had a great time exploring ancient history and solving the mistery of the lost Grail. They managed to escape in just 45 minutes. Congrats on an impeccable game!
52896751_858488901170463_876910288937418752_n
These 4 wonderful people had a great time exploring ancient history and solving the mystery of Indiana’s disappearance. They managed to escape after 65 minutes. Congrats for great game guys!