QuestionRooms – Предизвикателството на Мерлин

13323729_1725349764420214_3062338805887545507_o

http://questionrooms.bg/

Предизвикателството на Мерлин

Fury team: Георги Георгиев, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева
Дата на посещение: Декември 6, 2018
Нашето време: 57:00 минути

Две години и половина след посещението на QuestionRooms – Музеят на тайните, в четвъртък след обяд се натоварихме на сТанка и запрашихме към Пловдив с една единствена цел, да видим какво са натворили едни от пловдивските ни любимци в новата си стая, Предизвикателството на Мерлин.

Обикновено имам информация когато стая излиза на пазара, тук за мен беше пълна изненада, видях че стаята е отворена и приема посещения. Нямах никакви колебания че искам да я играем, Музеят на тайните беше една от добрите пловдивски стаи която и досега препоръчваме. За мое огромно съжаление не срещаме собствениците на стаята с които си прекарахме супер забавно преди време, посреща ни млад и ентусиазиран хост, след размяната на малко информация и пожелания за успех влизаме да играем.

Question Rooms са вдигнали ниво. Стаята има механични и авторски пъзели, което е супер. Помислили са за декора и за цялостната атмосфера. Има някой леко бутафорни неща като пластмасов герб на вратата, но това не е главното с което имахме проблем. Пъзелите са страхотни, обаче са с нулева обратна връзка какво се случва. Не е ясно дали му е дошъл момента на този пъзел и имаш всичко необходимо за да го завършиш, не е ясно успешен ли си и прогресираш ли или не. Което доведе и до нашия доста слаб резултат на излизане, лутахме се милион пъти и един пъзел го решавахме минимум 7 пъти преди най- накрая да намерим последната част, и да разберем че е нямало начин да го направим преди това.

Разбира се имаше и части които просто ние си бяхме достатъчно разсеяни и играхме неинтуитивно за да го намерим бързо, а бяха очевидни. Финалният пъзел е интересен, но ако не бяха Димитър и Христо нямаше да излезем, защото аз нямаше как да имам нерви да го довърша. Но пък момчетата се забавляваха, и го записвам към плюсовете на стаята.

Общото ми мнение е, че Предизвикателството на Мерлин е приятно място да си прекарате добре за час, и все пак плюсът че имат 2 стаи които могат да се играят паралелно, а и двете са на ниво, не е за пренебрегване. В Пловдив засега единственото място което одобрявам за големи компании, желаещи малка конкурентна схватка, или приятелски тиймбилдинг за малка фирма.

Нашата снимка ⚔

output_F6TSMr
Нашата снимка ⚔
47500437_2211702989118220_5449125897216983040_o
Снимката на Questionrooms 🙂