Locked Up – Chernobyl Reactor 4

Untitled-1

http://www.lockedup.ro/

Chernobyl Reactor 4

Fury team: Велина Дойчева, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева
Fury време: 51:00 минути

Witches Abroad team: Алла Данабашева, Ваня Стоицева, Антон Кондузов, Светла Иванова
Witches Abroad време: 69:00 минути

Дата на посещение: Февруари 24, 2018

О, колко се вълнувах за тази стая. Получи най- сигурния печат на одобрение, или иначе казано отборът на Ендорфин беше категоричен, в Букурещ има една стая която задължително трябва да изиграете, и тя е Чернобил Реактор 4.

Посрещането в стаята е супер, много симпатична операторка ни въвежда в обстановката и ни поставя мисия, да спрем реакторът от прегряване и разбира се да спасим света (за 75 минути). Озоваваме се с помещение с много различни системи и играта ни започва. Като всяка уважаваща себе си стая, тук декорът помага да се потопиш в историята, не че някога съм била в ядрена централа, но имам чувството че усещането е близко. Кудос за автентичните надписи над всеки модул на руски. Разбира се се впуснах да чета къде какво пише в търсене на подсказка, после някак си се сетих че съм в Румъния и вероятно владеенето на руски език не е изискване за изиграването на стаята. Но пък научих супер много за бойлерното помещение!

Пъзели с топчета и магнити, сглобяване и подкарване на техника с гигантски кабели, спирането на индустриален вентилатор, тук има всичко. Стаята е линейна, но е динамична (за което помага и адекватното озвучаване) и не те оставя да се чудиш или да се поуспокоиш. Ако сте близо до ядрения реактор, помнете, правилният отговор винаги е “режи”. След финалната загадка която изстисква от нас и последните опити за комуникация и навигация на човек без поглед над нещата, излизаме за 51 минути. Светът за пореден път е спасен, а за нас е време да си направим селфи с гайгеров брояч.

Да оставим физически отпечатък някъде, да оставим името си за нас е привилегия и винаги когато си спомним се чувстваме warm and fuzzy отвътре. За да ни висят физиономиите на стената на славата в стаята се наложи да попълним документацията по GDPR, което беше мега досадно. Заслужаваше си всяка минута. Отбор Фюри, на второ място сред отборите избягали без нито една подсказка (за година и половина живот на стаята). Ако идете, кажете им че им пращаме поздрави и че съжаляваме че грозните ни мутри се налага да висят във фоайето 😉 И благодарим и за изживяването и за това, че удържаха обещанието си и ни пратиха снимка на модифицираната стена на славата.

Image from iOS
output_q8Knzt
Нашата снимка ☢️
output_NkVd1x
Image from iOS (1)
Снимките на Locked Up 🙂