Sherlocked Holmes – Лабиринтът на Шерлок

https://sherlockedhomes.gr/en/

Лабиринтът на Шерлок

Fury team: Иван Минчев, Цвета Данчева, Алла ДанабашеваВладислав КубатевНадежда Данабашева
Дата на посещение: Септември 8, 2018
Нашето време: 49:00 минути

Както и преди съм казвала, Шерлок Холмс ми е един от любимите литературни герои и мизата е вдигната високо, когато някой смее да посегне към тази тематика за да направи стая. Досега не съм играла наистина впечатляваща стая на тема Шерлок, и тази не прави изключение.
Повечето стаи в Атина са страшни и по тази причина не попадат в полезрението ми. От останалите стаи, а ние сме посетили вече над 10, оставам с впечатлението че някак си всички са от първо поколение, почти няма механични загадки, няма електроника, залага се основно на добре познатите и омръзнали на играчите катинарчета, ултравиолетови фенерчета и почупен от използване инвентар.

В тази и още две стаи в Атина инструктажът за стаята започва с това да ти покажат 6 вида катинари и да ти обяснят логиката, по която се отварят. Ето този е с цифри, този е с букви, този е с посоки, така се ресетва … Това разваля супер много атмосферата и като цяло ако има нужда да обясняваш кое как работи, нещо някъде се е объркало.

Sherlock Maze не е по различна, стаята е със сравнително интересни логически загадки. Остави ми впечатление че голяма част от инвентара наистина е захабен. Нямаше изненада, нямаше забележителен край, просто си бяха някакъв низ от загадки които ние разбира се разрешихме с много прилично време. Финалът беше сравнително як, но беше на пъзел на който няма как всички участници да помагат, което също ограбва от преживяването.

Не бих казала че тази стая остава в съзнанието ми като нещо епично и невиждано, ако имате да си загубите един час време без да се предизвиквате много, тази стая може би е за вас.

Все пак ще кажа че собствениците бяха супер любезни, лобито на комплекса им е много приветливо, студено (което в септемврийска Атина си е голям бонус) и направено с много детайли, например полюлея в общото помещение просто ме завладя …

Щеше да е супер яко, ако такъв прецизен детайл беше вложен и в дизайна на стаята, но като цяло гърците залагат на визията и на театъра, не толкова на предизвикателството или изживяването.
Снимката на Sherlocked Holmes  🙂