Dharma save the world – SOSignal, Контролна Зала

SOSignal, Контролна Зала

Fury team: Георги ГеоргиевЙордан ДанчевВасил ЙосковДимитър СмиляновНадежда Данабашева
Дата на посещение: Февруари 11, 2017
Нашето време: 75 минути

Няма да се крия, Дарма са ми слабост. Оставайки малко настрани и за мен незаслужено от светлината на прожекторите, бих казала че стаите им са ниво над общото в Пловдив и определено старанието и вниманието което отделят за детайлите е забележително. След като миналата година изиграхме Станция 1 и я победихме за по- малко от половин час, явно момчетата от Дарма са го приели насериозно и са направили толкова комплексна втора стая, че ние не успяхме да излезем за 75 минути. Да, точно така, повече от час. Или както каза домакинът ни, направили са я сложна и са отказали да я опростяват докато не минем, защото “как ще ми бият така бързо първата стаичката”. Толкова мило ми стана … Защото това са думи на човек на когато му пука, защото това което прави е негово, излиза из под двете ми ръце, близко му е до сърцето и иска да е най- доброто възможно. Това усещане не се купува с пари.

SOSignal е и сюжетно и физическо продължение на Бункерът. Само дето сега вече след откриването на супер компютъра, трябва да изпратите сигнал на лидера в орбита. Дълбоко под земята са скрити различни, логически, механически загадки. При това в много комфортно голямо помещение, нещо което аз не очаквах. Декора както винаги е супер на ниво, 👍за всички машинарии които сглобяват и им придават мега автентичен и апокалиптичен вид, много ме радват.

Загадките са сложни. Няма да крия че ни беше трудно и се наложи да ни дадат и помощ. Мисля, че с малко насоки и повече подсказки на ключови неща (най- вече видео модула) тази стая може да стане страхотно преживяване за тези които обичат да бъдат предизвикани, не просто да решават кръстословици. Категорично не е за начинаещи отбори, но пък е наслада за отбори които могат да оценят интелектуалната провокация. Може би и за това адмирирам решението им втората стая да не може да се играе преди да сте изиграли първата, може да не е най- удачното решение от бизнес точка, но е абсолютна грижа за клиента.

Браво!

Dharma за нас:

Най-добрите 🙂

Много ми е тъжно, но стаите на Dharma вече не съществуват.