Quest Siberia – Пътят към Безсмъртието

logo

http://www.siberia.bg/

1408

Fury team: Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева
Дата на посещение: Април 22, 2019
Нашето време: 46:13 минути

Втората стая на Куест Сиберия се представи доста по- добре от 1408. По мое лично мнение това е в следствие на повечето помещения което допринася за по-линейната игра.

Започваме с нещата които ми направиха неприятно впечатление. Първо, влизайки в стаята, която нека си кажем е под земята, миризмата на мръсен канал беше ужасяваща. Не знам на какво се дължи, попитах други хора посещавали стаята дали са имали подобни преживявания и получих отрицателен отговор. Дано е било епизодично, беше си неприятно. Второ, един от първите пъзели които отключва пътят напред няма никаква обратна връзка, нула, нада. Решихме го, не разбрахме дали сме го решили и чак след като операторката ни каза че можем да продължим спряхме да ръчкаме и ПАК не намерихме пътя веднага. Осветете го малко това решение. И последно: може да е лична преференция, но примерно Мините на Мория имат предупреждение на сайта, лазенето в нашата стая в задължително. Дойдох след работа, с официален панталон, трябваше да реша дали да продължа с отбора и да си съсипя дрехите или да остана в началото. Драснете един ред в мейла след резервация “елате с удобни дрехи, ще се наложи да полазите, има патешко ходене”, някакъв знак поне.

Сега, положителните неща. Последователността на стаята е всъщност супер приятна. Има усещането че се вмъкваш в пирамида, помещенията го подсказват. Кулминацията е в погребалната камера, което нека си признаем също е доста яко. Отново се вижда че не са пестени усилия и средства за да се постигне wow ефект, има си лазери, има си пушек. Два – три пъзела може да бъдат леко модифицирани и то пак с цел да имат връзка, но дори и така стаята става за игране. Финалът беше леко неясен, трябваше да направим избор но не разбрахме как точно, ако се добави накрая опцията примерно да оставим всичко което сме намерили на везна или олтар, като ясен жест на решението ни, ще бъде чудесно.

Виждам, че в турнирът организиран след няколко дни в стаите на Сиберия ще участват Лимон и Escapees – два изключително опитни и сериозни отбори. Моля ви, след турнира, отделете време и говорете с тях и си записвайте какво имат да ви кажат, гарантирам че няма да ви разочароват.

output_Cy9J4s
Нашата снимка 🐫🐪
57852517_2809135745793805_4411274056892940288_n
Снимката на Quest Siberia 🙂