EscapeMania – Voodoo Tales

11069628_1426623197641712_4230438544167692445_n

https://escapemania.rs/

Voodoo Tales

Fury team: Венелин Горнишки, Христо Томов, Димитър Смилянов, Надежда Данабашева
Fury време: 40:00 минути

Witches Abroad team: Велина Дойчева, Йордан Данчев, Ваня Стоицева, Алла Данабашева
Witches Abroad време: 51:00 минути

Дата на посещение: Декември 8, 2018

Намирате се в леговището на вуду магьосник и задачата ви е да излезете от там след като развалите магия, марак че сега като се върна назад не съм сигурна че знам на кого е направена тази магия и защо изобщо се занимаваме с тази дейност 😀

Първата стая на бранда EscapeMania имаше някой интересни и някой малко нелогични неща. Странно ми е когато има стаи които ме дърпат в различни посоки, пъзели които ме кефят неимоверно, механични, логични и такива които не съм срещала комбинирани с решения които са бих казала дразнещи.

Общото ми усещане за тази стая остава добро, интересно решение за цяло помещение което не служи за нищо … обикновено повечето стаи пестят място или се опитват да го уплътнят с загадки. За първи път виждам и prank joke в стая, напомни ми на играта Neverhood. В нея има точно едно място, където може да “умреш”, приближаваш се до дупка в земята, на нея като в анимационен филм има 20 табели “ВНИМАНИЕ, ОПАСНОСТ”, “Не скачай в дупката, ще умреш”, “Опасно за живота, не стъпвай” и така нататък. Разбира се след като стъпиш виждаш следното:

Cool.

Във Voodoo Tales разбира се шегата не води до нищо подобно, но решението да има предмет, на който си пише че не е ок да го пипаш и ти да го пипнеш и през цялото време да се връщащ към него, а накрая да установиш че ролята му е просто да се шегуват с теб е всъщност яка. Решението да си губиш времето е изцяло твое, предупреден си.

Целият отбор бяхме впечатлени от някой звукови ефекти в стаята, после Димитър ми обясни колко е елементарно да се направи и съм учудена че никой досега не го е ползвал, ще кажа само че усещането доведе до дълбочина на помещението, вживяване в историята и поседяхме няколко минути да слушаме. В същото помещение и як пъзел със светлина, много беше красиво. Стаята изглежда страшна, по- голямата част се играе в практически мрак, но за пъзлите като мен ще споделя че няма jump scare и че съвсем си заслужава малко да походите хванати за ръце.

Една от последните задачи  малко ме ядоса, не самият ребус, а това че предметът който ни даде не го видяхме, тъй като е тъмно като в … да точно това което си помислихте. Разбира се ние изиграхме пъзела и се наложи да се полутаме 5 минути докато ни насочат че реално е решен и просто не сме видели къде е паднала “наградата”. Почвам да се убеждавам че обратната връзка дали си сгрешил или успял с дадена загадка всъщност е едно от най- важните стаи за да бъде стаята ти логична и респективно отборите да са доволни и да не се лутат в неяснота и чудене.

output_zMHEiV
Нашата снимка 😨
voodoo
EscapeMania за нас:

Bulgarian masterminds. Team with more than 100 played escape rooms dominated Robin Hood and Voodoo rooms. We are pride of you 🙂