Kadabra Escape - Poison

https://www.kadabraescape.com/

Poison

Fury team: Теменуга Кръстева , Иван Минчев и Надежда Данабашева

Дата на посещение: 4 Февруари, 2024

Нашето време: 76:00 минути


Пътуваме 40 минути от Барселона, объркваме пътя 2 пъти, но пристигаме навреме за играта. Както във всички стаи в Барса, звъним на вратата и играта започва веднага, няма обяснения за катинари, не се катерете по мебелите и не пипайте контактите. Попадаме в тъмно помещение, поне 300 квадрата. Единствената светлина е драматично поставена над шкаф, на който има указания - оставете си багажа, уточнете с баджове кой е опитен и кой не, и последвайте пътя към рецепцията.

Играта е за минимум 4 човека. Аз ги изненадах, тъй като по план трябваше да бъдем шестима, но се появяваме само трима. В последствие ни казват, че са ни направили компромис и Иван го отнася, след като ни разделиха след началото на играта се озова сам, което е тежка задача за който и да е уважаващ себе си ескейпист.

Озоваваме се в лудницата на Аркам, и Жокерът си играе игрички с нас, защото би желал да отрови целия град и разбира се лежи на нашите плещи да осуетим този му план. След много викане по стените излизаме на улицата (която не е улица) и започваме да разплитаме още загадките.

Мащабността на играта буквално ми пръска очакванията. Всичко е ГРАНДЕ… скачаш от реални прозорци в реални кофи за смет. Имаш десетки помещения, през които минаваш, но играта те води и дърпа напред постоянно. Декорите са достойни за филм. Ние излизаме за 76 минути, не защото сме бавни, а защото загадките са много. И са изключително добри, логични, работят и има "АХА" моментът. Малко е тъпичко, понеже във стаите в Барса като цяло никой не те пита искаш или не искаш помощ и директно те насочват. След първите 5 минути спряха да се обаждат, което много ме радва. После ни споделиха, "Ама вие знаехте какво правите." А не ве...

Напълно заслужен Терпека номер 26 за 2023 година!

Нашата снимка 🤹🏼🦹‍♂️🦸🏻‍♂️

Снимката на Poison

Previous
Previous

Escape Republik - Nakatomi Plaza

Next
Next

Captive - Langdon's Challenge