Escape Republik - Nakatomi Plaza

https://www.escaperepublik.com/

Nakatomi Plaza

Fury team: Теменуга Кръстева , Иван Минчев и Надежда Данабашева

Дата на посещение: 4 Февруари, 2024

Нашето време: 85:00 минути


"Умирай Трудно" е любим филм, не само заради Брус Уилис и по-малката, но не по-малко важна, роля на Алън Рикман. Филмът е свързан с много спомени от миналото и неизбежно асоцииран с Коледа и положителни емоции. Толкова съм нетърпелива, че пристигаме час по- рано и веднага си направих снимка пред вратата.

В началото на играта намерихме един безпризорен куфар, вързан с верига и катинар, оставен на улицата. И бележка: "Изпратете емотикон на бомба в WhatsApp и играта ще започне." Получихме инструкции да се представим като работници, пристигнали за поправка на асансьора, като ни беше казано да намерим работното си облекло, скрито от нашия агент в куфара, и да оставим партакешите си на мястото им. Разбихме кода на катинара за секунди, уточнихме, че сме бригада от Източна Европа, никой от нас не говори испански, и само Нуша е бригадирът-представител, а ние с Оби само ще се секнем и ще ходим с полусмъкнати гащи.

Операторът на тази игра ми напомни на друг от "No Exit". Актьорското му майстворство добавя забавни и изненадващи моменти през цялата игра (а и след нея, но за това в следващото ревю) - определено голямо предимство за ескейп стая богата на история. Това момче се наложи да играе всичко, от пиколо, градинар, камериерка (с подходящата перука и фалцет), новогодишен DJ, терорист и охранител.

Минаваме през няколко хотелски стаи, празнуваме Нова Година, биваме навикани от терористите които неизбежно дойдоха да ни развалят кефа. В тази стая има всички, сложновати но ангажиращи пъзели, хумор, адекватен декор.

Накрая … идва разочарованието. За да обезвредим бомбата имаме текстове на испански по екраните (аз как да знам кое е коридор и кое спалня на испански). Оказва се, че неактивният екран, който аз приемам че не участва в играта понеже не свети, всъщност играе и просто е развален. Бомбата ни експлоадира, и аз съм разочарована, когато разбирам защо. От месец не работи, и шефовете не искат да го оправят. Тъпо.

Дават ни код за отстъпка за друга стая. Къде е тази стая? Съседната врата! Така ли? Има ли как да я играем веднага?
Опараторчето звъни и казва че няма как, колегата не може да дойде. Обаче, като видя че увесих нос, предлага той да ни води играта в паралел със следващата игра в Накатоми. Но ще има забавяне, ако нещо не ни се получава. Съгласяваме се на драго сърце, което поставя началото на най- абсурдното изживяване, което съм имала в ескейп стаи.

Четете за Endurance II.

Тяхното Instagram Story

Нашата снимка 🏢💣🎄

Снимката ни от играта

Снимката на Escape Republik

Previous
Previous

UNREAL Horta - Endurance II

Next
Next

Kadabra Escape - Poison