Open Mind - 11S

https://openmindroomescape.es/

11S

Fury team: Теменуга Кръстева , Иван Минчев и Надежда Данабашева

Дата на посещение: 5 Февруари, 2024

Нашето време: 80:00 минути

Има стаи, които те олекотяват. Излизаш с радост в сърцето, чувство на успех, усещане за завършеност и с усмивка на устата. Краката ти са леки, готов си да подкачаш и да си припяваш.

"11С" не е от тези стаи. Въпреки че успяхме да "избягаме", решавайки всички пъзели, излизането е с чувство на обреченост. Вървяхме към колата в мълчание, всеки в собствената си глава, опитвайки се да преработи информацията и емоцията, която ни удари.

"11С", както подсказва името, разказва за събитията в САЩ на 11 септември. Ще обърна малко правилата и ще ви разкажа за края на играта. След като приключите всичко, попадате в музей, където следва разказ за това как е направена стаята и защо. Осъзнавате, че тези хора не само говорят реално с много оцелели от този ден, но и вземат истински истории и ги вплитат в играта, под формата на пъзели и декор. Хубаво е, че го научавате чак накрая, защото иначе не знам дали щяхме да имаме силите да изиграем тази стая. Тежка е.

Освен че имат предмети от този ден, разказите и съдбата на хора от които са взели позволение, с малко интерпретация, да впишат в играта просто ми пръскат мозъка. Още когато направих резервацията, ми писаха, че трябва да се движим с пакет, носенето на предпазен шлем НЕ ПОДЛЕЖИ на коментар и е задължително от всички по всяко време на играта. В последствие разбирам и защо, ударих си чутурата поне 16 пъти, и ако нямах шлем тази игра би завършила по друг начин.

Нещата са направени максимално близо до реалността. Катерим истинска пожарникарска стълба. Работим с истински уреди при влизане в горяща сграда. Звуците са ужасяващо силни и реалистични. Обзема ме тревожност, не само защото шумозамърсяването е непоносимо, но и защото в мозъка ми се прокрадва страхът, че ако съм в тази ситуация, няма да имам избор дали да ми е тихо или не. Чуват се линейки, хора, машини, пожар... съкрушително е.

Лазим и се катерим в отломки на стаи, стени и превозни средства. Спасяваме парамедик (историята е на истински испански гражданин, дори е използвано истинското му име в играта), като, без да влизам в подробности, накрая го изнасяме от сцената на истинска количка от истинска линейка (вече знам как).

Много силна стая. Не знам дали искате да я играете, но бих казала, че тя е не само поучителна, но и смирителна.

Без съмнение заслужено 47-мо място в Терпека за 2023.

Нашата снимка 👨‍🚒🚒🔥🧯🚑

Снимката на Open Mind

Previous
Previous

The City - La Taberna

Next
Next

UNREAL Vilapicina - The Wonders of Agrabah