The City - La Taberna

https://thecityescaperoom.com/

La Taberna

Fury team: Теменуга Кръстева , Иван Минчев и Надежда Данабашева

Дата на посещение: 5 Февруари, 2024

Нашето време: 131:00 минути

Има си лаф, че човек не трябва да си среща героите (защото обикновено ще разбие мита, че са герои). Тази стая ми напомни за него.

"Таверната" е относително нова стая, която заема първото място в класацията на стаите в Испания и заслужено се нарежда на 9-то място в класацията на Терпека за 2023 година. С такова заявка, няма как стаята да е лоша, нали? Нали?

"Таверната" е двучасово, кинематографично пиратско приключение, което, както подсказва името, започва в кръчмата. Тук срещаме и първото NPC, барманката на таверната. И от тук започва моята неволя с тази "стая". Момичето, което играе, влиза силно в ролята, вика постоянно (като че ли е малко подпийнала). Ние, бидейки кооперативни, влизаме в нейния филм и почваме да си говорим, шегуваме, будалкаме … като разчитаме че тя е професионалист и знае точно, колко време имаме, обема на съдържание което трябва да изиграем и така нататък. Уви, преценката е доста грешна, тъй като губим много време, и след това започваме да препускаме като обезумели, притискани постоянно от актьорите.

В моментите, когато се опитват да ни подскажат, всъщност пречат. Всички са в ролята на пияни пирати, говорещи потресаващо неясен английски. Играта изисква много комуникация между играчите, което е трудно не само заради озвучаването, а и защото се надвикваме с пияни моряци. Позволявам си да им направя забележка, което при барманката помогна, но при следващи интеракции буквално се наложи да тегля една майна на едно от момчетата, не ми издържаха нервите.

"Помощта" идва независимо дали я искаш или не. Цялостното усещане след края на играта ми беше, че ни "тикат" през цялото време да излезем и да си тръгнем, ако може по-бързо. Обемът на съдържанието, през което трябва да преминеш, е гигантски, и два часа за трима души за мен са недостатъчни. Така е, загубихме 20 минути в безсмислени разговори с барманката, но нямаше как да знаем, че това е грешка. Всичко това доведе до препускане, като няколко от пъзелите ни бяха отключени автоматично, само и само да стигнем до края, шибнах си челото и ходя четвърти ден с цицина, защото “пиратите идват, бързо, бързо ви казвам”.

Ако оставим нашия опит настрана, "Таверната" е зашеметяващо изживяване с отличен сюжет, с безкрайно много изненади. Декорите ти спират дъха, определено са най-добрите които някога съм докосвала или виждала. Всичко е направено с холувудско внимание към детайла, озвучаването, мащабите, ефектите, осветлението … Грандиозен финал, от който ние разбираме само половината, защото част от информацията ни е била спестена от бързане. Накрая оставаме по- скоро с повдигнати вежди и много въпроси.

Фактът, че тая жена се опита да ни вика през помещение 15 метра в което не си чувам собствените мисли заради грохота на водопад и до днес ми е абсолютно необясним.

Категорично заявявам че ако ни бяха оставили да си играем сами и ни бяха дали 3 часа, това щеше да ми е предложението в топ 5 на Терпека за догодина. И още една стая, в която неопитни оператори просто могат да ти съсипят цялото преживяване.

Ако се чудите какво да играете в Барса, идете и вижте. Но управлявайте опита си сами, не обръщайте внимание на страничните фактори и бързайте. А толкова да мразя да бързам в такива стаи …

Никога не съм харесвала и не съм била по разочарована еднакво силно от стая досега.
Тюх!

П.С. Разговор след играта:

- Хареса ли ви?

- Много бързахме, трябва ни повече време. Имаме въпроси.

(все едно нищо не съм казала, сменя темата)

- Да направим снимка.

- Може ли да си вземем нашия телефон да снимаме?

- Aма тук ли, то няма време да го вземете телефона и да се върнете (телефоните са ни заключени в лобито)

(успяваме да я убедим че трябва, което води до резултат че имаме две снимки, и двете размазани)

- Имате намаление за другите ни стаи!

- Благодарим, тръгваме си на сутринта за България.

- Аз да си кажа, това ми е точка в “речта” за след играта .

Честно, ако взема едно дърво …

Нашата снимка 🏴‍☠️⚓🦜🧜🏼‍♀️☠️

Снимката на The City

Previous
Previous

King's Room - Salem's Lot (ПАК)

Next
Next

Open Mind - 11S