Virus Room Escape - Tao: Japanese Massage Center

https://virusroomescape.com/

Tao Room Escape: Japanese Massage Center

Fury team: Теменуга Кръстева , Иван Минчев и Надежда Данабашева

Дата на посещение: 4 Февруари, 2024

Нашето време: 70:00 минути

Бяха ме предупредили, че тази стая е странна.

Влизаме (със закъснение). Намираме се в стая, декорирана с японски паравани, глас с тежък японски акцент ни уведомява, че ще играем боси. След Ice Tiki, нямам никакви проблеми да играя боса където и да е, да не говорим че след като изиграхме Тао, изискване към всички стаи където играеш бос е да дизайнати с поне толкова хумор колкото тези двете. Тази стая ме направи щастлива.

След като ни казаха да се събуем, уведомиха ни че можем да си вземем чорапи (има всички размери и са брандирани, в момента си имаме всички по един чифт за спомен). Казват ни да се съблечем. След кратка пауза ни подканят да си вземем кимона от закачалката, като все пак споменават че игрането по гащи е по- удобно, но не изискване. Оби си заплю още преди края на изречението розовото кимоно, после разбрах защо, искал да играе …

Киораку Шинсуй

… което като гледам резултата му се получава. Киораку Шинсуй е герой от Блийч, манга поредица за момче, което вижда духове. Киораку съчетава неформален стил с лекота и често се изглежда като плейбой. Професионално, обаче, той е мощен и опасен шинигами, който не се притеснява да действа, когато се изправи пред опасност. Оби и той като един виден Шинсуй не спря пред нищо и в тази стая се раздаде окончателно докато скача, лази, решава загадки, пя и духа по тръбите. И докато му правиха масаж. Дълга история …

Тази стая отдава значимото на японската култура. Всеки един детайл, всяка една загадка, всеки йероглиф е автентичен, на точното място и с правилното послание. Операторът на играта постоянно се намесва с някакви лафове, но това не ни пречи по никакъв начин, напротив, даже добавя към извижяването. Загадките са супер, има и логически, и за бързина, и за интерпретация. Научавам разни хватки от боя с катани и мисля, че имам талант.

Накрая преследваме зеления дракон (шегите на Оби работят еднакво както за дракони, така и за хакери), разкриваме загадката на тайната техника (не за масаж) и успяваме да излезем точно 3 секудни преди да ни изтече времето.

В тоалетната имаше комикс за Dragon Ball 👊

Смяхме се с глас, тази стая просто те кара да се чувстваш добре. Една от любимите ми стаи на всички времена.

Не знам защо е на номер 70 в Терпека, аз бих и дала поне топ 20.

Нашите снимки ⛩️🌸🏮🎐👹

Previous
Previous

UNREAL Vilapicina - The Wonders of Agrabah

Next
Next

UNREAL Horta - Endurance II